Şimdi yükleniyor

Palamut balığı nasıl temizlenir? Balıkçı Kenan’dan en pratik palamut balığı temizleme yöntemi

Palamut balığının içerisindeki vitaminler saçlarınızın kuvvetlenmesini sağlamaktadır. Palamut balığını düzenli tüketen kişilerin diş yapısının normalden daha düzgün olduğu görülmüştür. Peki palamut balığı tüketmeden önce temizliği nasıl yapılmalıdır? Palamut balığı ayıklanırken nelere dikkat edilmelidir? Balıkçı Kenan’dan palamut balığı temizliği ile ilgili bilmeniz gereken tüm detaylar…

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Kanda kolesterolü düzenleyici etkisi olan palamut balığı, cildi gençleştirici özelliğe sahiptir. Açık yaraların kısa sürede iyileşmesini sağlayan bir etkiye mevcuttur. Ayrıca palamut, antioksidan içerdiği için hastalıklara karşı koruyucu olduğu için bu dönemde tüketilmesi önerilen bir balıktır. Antioksidan, vücutta üretilen veya gıdalardan sağlanan ve hücre hasarlarını önleyen bileşiklerdir. Serbest radikalleri temizler ve oksidasyonun neden olduğu hasarı azaltırlar. Oldukça değerli olan palamut balığını temizlemenin belli başlı yöntemleri vardır. Peki, palamut balığını temizlerken nelere dikkat edilmelidir? İşte, detaylar…

BALIKÇI KENAN’DAN PALAMUT TEMİZLEMENİN EN KOLAY YÖNTEMİ

Balıkçı Kenan lakaplı Kenan Balcı, tam da mevsimi olan balıklarla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Faydaları saymakla bitmeyen balığı temizlerken ev hanımlarının işini kolaylaştıracak püf noktalarını açıkladı. İşte Balıkçı Kenan’dan palamut balığını en kolay temizleme ve ayıklama yöntemi…

PALAMUT NASIL TEMİZLENİR?

  • Palamut balığının pulu olmadığı için bıçak yardımıyla derisinin üzeri hafifçe tıraşlanır ve kaygan sıvımsı yapı ortadan kaldırılır. Her iki tarafı da aynı şekilde yapın.
     
  • Bıçak yardımıyla baş bölgesinden aşağıya doğru karnı ikiye yarılır karnındaki pislikler dışarı çıkarılır.
     
  • Palamut balığının içerisinde havyar bulunuyorsa kenara ayırıp ayrıca havyarı pişirebilirsiniz.
     
  • Karnındaki pislikler alındıktan sonra içerisindeki siyah tabaka bıçak yardımıyla sıyrılarak parlak tabaka ortaya çıkarılır. 
  • Kafa kesilip atıldıktan sonra balığın büyüklüğüne göre bir baş parmak kalınlığında ince dilim halinde balık dilimlenir.
     
  • Doğrandıktan sonra balık musluk suyundan geçirilir. Geniş kabın içerisine su konur. Kırmızı etli balık olması nedeniyle kanın dışarı boşalması açısından maksimum 45 dakika suyun içerisinde beklemeye alınır. 

Palamut balığı nasıl temizlenir?

Yorum gönder