Şimdi yükleniyor

Ahmet Özhan Esenler’de gerçekleştirilen programda Niyazi Mısri’yi ilahilerle andı

Esenler Belediyesi, mutasavvıf ve şair Niyazi Mısri’nin vefat yıl dönümünde, Türk Tasavvuf Musikisi sanatçısı ve Cerrahi Tekkesi 22. postnişi Ahmet Özhan’ın “Niyazi-i Mısri İlahileri” konserine ev sahipliği yaptı.

Esenler Belediyesi, Malatya Konfederasyonu (MAKON) ve Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği (MASTÖB) iş birliği ile düzenlenen programla,  17. yüzyılın en önemli mutasavvıf ve şairlerinden Niyazi-i Mısri’nin vefat yıl dönümünde ilahilerle anıldı. Esenler, Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde Ramazan ayının 15. gününde düzenlenen program etkinlikte; Türk Tasavvuf Musikisi sanatçısı ve Cerrahi Tekkesi 22. postnişi Ahmet Özhan, “Niyazi-i Mısri İlahileri” ile geceye damgasını vurdu.

PROGRAM KUR’AN-I KERİM TİLAVETİ İLE BAŞLADI

Adem Bilgetay’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programa, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Emrullah Erkuş, İnönü Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Handan Belli, İstanbul Malatyalılar Dernekler Federasyonu Başkanı Aziz Damar, çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi ile vatandaşlar katıldı.

BİZE DAYATILAN PARADİGMALARA DİRENDİK

Etkinlikte ev sahipliği yapan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, “Efendimiz SAV, hadis-i şerifinde nasihatı anlatırken üç kere tekrarlar. Zaman zaman düşünürüm, neden ‘Din nasihattir’ diye tekrarlar? diye. Demek ki nasihatin, konuşmak ve sohbet etmenin ötesinde tefekkür etmek, hatırlatmak ve tanıtmak gibi farklı anlamları var. Niyazi Mısri’nin veciz bir ifadesi var: ‘Kaybolan aranır, uzaksa gidilir’. Biz aslında kendi siyasi tarihimizin 100 yılında zaman zaman hüzünlerle zaman zaman mutluluklarla karşılaştık. Bize dayatılan paradigma, Batı’dan esen rüzgarla kendi kültürümüzü, kendi öncülerimizi ötekileştirmek, onları yok saymaktı. Kalkınmanın ve büyümenin sadece Batı’nın değerleriyle olacağına dair bir paradigma hakimdi. Biz o paradigmaya karşı direnen nesilleriz” şeklinde konuştu.

TOPLUMU AYAKTA TUTAN DEĞERLERİDİR

Göksu sözlerine; “Birçoğumuz kendi kültürel kodlarımızı maalesef öğretmek ve öğrenmekte ihmalkâr olabiliyoruz. Bir toplum değerleriyle ayakta kalır. İşte bu programla Malatyalı kardeşlerimizin Niyazi-i Mısri’yle bir bağı olduğunu göstermeye çalıştık. Malatya’da doğan ve Malatyalı olan birçok kardeşimiz Niyazi-i Mısri ismini belki bugün ilk defa öğrendi.” şeklinde devam etti.

Programda İnönü Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Handan Belli, Niyazi-i Mısrî’nin hayatını ve tasavvufi yönünü detaylarıyla ele aldı. Program çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi. 

Yorum gönder