Şimdi yükleniyor

Bilim dünyası ikiye bölündü: Mısır Piramitlerinin altında gizli bir yeraltı şehri keşfedildi

İtalya’nın Pisa Üniversitesi’nden bir araştırma ekibi, Mısır piramitlerinin altında geniş bir yeraltı ağı keşfettiklerini öne sürdü. Radar teknolojisinden faydalanan ekip, piramitlerin 640 metre altında gizli bir yeraltı şehri ve su sistemine rastladıklarını gözler önüne seren bulguları paylaştı.

Mısır’ın başkenti Kahire’de yer alan ve yıllardır gizemini koruyan Giza Piramitleri, son günlerde İtalyan araştırmacıların ortaya çıkardığı ilginç gerçekle dünya basında gündem oldu. 

Giza Piramitleri

PİRAMİTLERİN ALTINDA GENİŞ BİR YER ALTI YAPISI KEŞFEDİLDİ

Pisa Üniversitesi’nden Profesör Corrado Malanga liderliğindeki İtalyan araştırmacılar, piramitlerin altında yaklaşık 1220 metre derinliğe kadar uzanan ve piramitlerden 10 kat daha büyük olduğu öne sürülen geniş bir yer altı yapısı keşfettiklerini açıkladı.

GİZLİ YAPI KOMPLEKSİNİN DETAYLARI HAYRETE DÜŞÜRDÜ

Dünya çapında yankı uyandıran keşif, sonar radarlarının okyanus derinliklerini haritalamak için kullanılan teknolojisinin benzeri bir şekilde, yerin altındaki yapıların tespit edilmesine olanak tanıyan bir araştırma sonucu gözler önüne serildi. Radar darbeleriyle elde edilen yüksek çözünürlüklü görüntülerin; devasa dikey şaftlar, spiral merdivenler, su sistemine benzer kanallar ve yüzeyin 610 metre altında gizli bir yapı kompleksi ortaya koyduğu iddia ediliyor.

Araştırmacılara göre söz konusu kompleksin içerisinde eski Mısır bilgeliklerini aktaran efsanevi ‘Kayıtlar Salonu’nun da yer alabileceği öne sürülüyor.

ARAŞTIRMANIN SÖZCÜSÜ DİKKAT ÇEKEN DETAYLARI PAYLAŞTI

Araştırmanın sözcüsü Nicole Ciccolo, İtalya’da düzenlenen bir toplantıda, araştırma kapsamında elde edilen verileri paylaşarak yapılan çalışmanın arkeolojik araştırmaların sınırlarını yeniden tanımladığını dile getirdi. Keşfedilen yer altı sisteminin üç piramidi birbirine bağlayan geniş odalar ve koridorlardan oluştuğunu ifade eden Ciccolo, yapıların, eski Mısır’ın ‘Amenti Salonları’ adı verilen ve kutsal kabul edilen yerlerle güçlü bir korelasyona sahip olduğunu da sözlerine ekledi.

BAZI UZMANLAR ARAŞTIRMANIN SONUÇLARINA ŞÜPHELİ YAKLAŞIYOR

Antik Mısır’ın çok daha karmaşık ve kapsamlı bir yer altı yapısına sahip olabileceğine işaret eden araştırma için bazı uzmanlar ise şüpheci bir yaklaşım sergiliyor. Kullanılan radar teknolojisinin bu kadar derine inmesini sağlayacak kadar güçlü olmadığını savunan Denver Üniversitesi’nden radar uzmanı Profesör Lawrence Conyers, radar darbelerinin böylesine derin katmanlardan veri toplayacak kadar hassas olamayabileceğini öne sürdü. Profesör Conyers, bu tür çalışmaların geçerliliğini test etmenin tek yolunun “hedefli kazılar” olduğunu belirtti.

Yorum gönder